Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

The Foundation Project: #2 Διόρθωση & Κάλυψη

Αναρτήθηκε από Unknown στις 6/24/2016 11:33:00 μ.μ.

 

Γειά σας ομορφιές μου! Στην σημερινή μου ανάρτηση θα συνεχίσω με το project που είχα ξεκινήσει από την προηγούμενη φορά.
Σήμερα θα ασχοληθούμε με την διόρθωση και κάλυψη των δυσχρωμιών και ατελειών που μπορεί να έχουμε, πριν απλώσουμε την βάση μας.
Πάμε να ξεκινήσουμε!

Τα προϊόντα που μας χαρίζουν κάλυψη στο μακιγιάζ, εκτός από την βάση μας, είναι το κονσίλερ και τα διορθωτικά κονσίλερ-κορέκτορες.
Το κονσίλερ σε αντίθεση με το foundation έχει πιο πολύ χρωματική σύσταση και γι' αυτό το χρησιμοποιούμε για να κρύψουμε ατέλειες.
Τους κορέκτορες πάλι τους χρησιμοποιούμε για να εξουδετερώσουμε τις δυσχρωμίες στο δέρμα μας.
Για να καταλάβουμε όμως λίγο καλύτερα την δουλειά που κάνουν οι κορέκτορες πρέπει να δούμε κάποια βασικά πράγματα από την χρωματολογία στο μακιγιάζ.

Πράσινο: Χρησιμοποιείται για την εξουδετέρωση των κοκκινίλων.
Κίτρινο: εξουδετερώνει τις κοκκινίλες αλλά χρησιμοποιείται πιο πολύ σε πιο σκούρες επιδερμίδες.
Μόβ: εξουδετερώνει τους κίτρινους υποτόνους.
Ρόζ: εξουδετερώνει μπλέ και μόβ υποτόνους που βρίσκονται συνήθως στους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, και φωτίζει την περιοχή.
Πορτοκαλί/Ροδακινί: εξουδετερώνουν σκούρους μόβ και γκρί υποτόνους. Χρησιμοποιούνται σε πιο δύσκολες περιπτώσεις μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.


Τώρα το χρώμα στο κονσίλερ που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πρέπει να ταιριάζει με την επιδερμίδα μας. Προσοχή! Δεν χρησιμοποιούμε το κονσίλερ που βάζουμε για να φωτίσουμε το πρόσωπό μας πάνω σε ατέλειες γιατί τότε θα έχει σαν αποτέλεσμα να τραβήξει την προσοχή εκεί! Το κονσίλερ που χρησιμοποιούμε για να φωτίσουμε μια περιοχή το χρησιμοποιούμε πάνω από το foundation μας, ενώ το κονσίλερ για κάλυψη κάτω από το foundation.

Ήρθε όμως νομίζω η ώρα να δούμε όλα αυτά που ανάφερα παραπάνω στην πράξη.
Θα ξεκινήσω πρώτα με την κάλυψη των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ πορτοκαλί διορθωτικό κάτω από τα μάτια μου γιατί έχω δει πως σε εμένα κάνει καλύτερη δουλειά από το ροζ.



Το απλώνω κάτω από τα μάτια αλλά και στην εσωτερική γωνία γιατί και εκεί παρουσιάζω δυσχρωμία και το σβήνω απαλά με ένα σφουγγαράκι ή πινέλο. Εδώ χρησιμοποιώ την βάση ματιών της Essence την I Love Stage. Η διαφορά ανάμεσα στους κύκλους κάτω από τα μάτια μου είναι εμφανής και με την χρήση και μόνο του κορέκτορα.

Στην συνέχεια απλώνω σε όλη την περιοχή κονσίλερ για να καλύψει και την χρωματική διαφορά του κορέκτορα καθώς το πορτοκαλί δεν είναι καθόλου φυσικό χρώμα για να το αφήσουμε έτσι.



Και ιδού τα αποτελέσματα!

Τα κονσίλερ που χρησιμοποίησα είναι το CoverAll της Wet n' Wild. Άλλα κονσίλερ που χρησιμοποιώ είναι το Fit Me της Maybelline και το True Match της L' Oreal.


Τώρα σειρά έχει η κάλυψη των κοκκινίλων. Στις κοκκινίλες όπως ανάφερα και παραπάνω χρησιμοποιώ πράσινο διορθωτικό.





Το απλώνω πάνω στις κοκκινίλες είτε με το δάχτυλό μου για πιο έντονη κάλυψη ή με πινέλο.
Στη συνέχεια το σβήνω απαλά με σφουγγαράκι και απλώνω επάνω του το κονσίλερ για κάλυψη.
Στις φωτογραφίες ειδικά σε σύγκριση η πρώτη με την τελευταία νομίζω ότι είναι εμφανής η κάλυψη που έχει γίνει.

Μία παλετίτσα που με έχει βοηθήσει πολύ γιατί έχει ότι χρειάζομαι για να κάνω την σωστή κάλυψη είναι από την εταιρία Uma, που περιέχει τα βασικά χρώματα που χρειάζομαι αλλά και ένα highlighter.


Ελπίζω η ανάρτηση αυτή να σας βοήθησε αρκετά και να καταλάβετε πώς κάνουμε την σωστή κάλυψη όποιων δυσχρωμιών που μπορεί να έχουμε στο πρόσωπό μας.
Στην επόμενη ανάρτηση θα ασχοληθούμε με ένα θέμα που δυσκολεύει και μπερδεύει αρκετές από εμάς, που έχει να κάνει με την σωστή επιλογή απόχρωσης του foundation...

Μέχρι την επόμενη φορά να είστε καλά και πάντα όμορφες!!!
Φιλιά Πολλά!!!!





2 σχόλια :

mynonboringworld on 26 Ιουνίου 2016 στις 2:11 μ.μ. είπε...

παρα πολυ ωραιο ποστ! ενδιαφερον και σωστες συμβουλες! φιλιά

Unknown on 27 Ιουνίου 2016 στις 1:14 μ.μ. είπε...

ευχαριστώ πολύ!!! χαίρομαι που σου άρεσε!!! :D

Δημοσίευση σχολίου

 

Nickole's World Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos