Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Πινέλα Μακιγιάζ / Makeup Brushes

Αναρτήθηκε από Unknown στις 9/18/2015 12:12:00 π.μ.


Το μακιγιάζ μας αρέσει σε όλες, αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι και μία τέχνη! Και όπως και σε πολλές τέχνες, ο καλλιτέχνης θέλει τα κατάλληλα εργαλεία για να δουλέψει! Σίγουρα έχεις προσπαθήσει και εσύ να κάνεις κάποιο μακιγιάζ που είχες δει, αλλά λόγω ότι δεν είχες τα σωστά εργαλεία δεν είχες και το ανάλογο αποτέλεσμα.

Οπότε στην σημερινή ανάρτηση θα σου δείξω κάποια πινέλα για το μακιγιάζ τα οποία θα σου λύσουν τα χέρια και θα καταφέρεις να πετύχεις το μακιγιάζ που θέλεις!


Θα ξεκινήσω με τα βασικά πινέλα για τα μάτια! Το βασικό που θέλεις από το πινέλο για τα μάτια σου είναι να απλώνει ωραία και ομοιόμορφα την σκιά σου.



Το βασικό πινέλο των σκιών είναι πλατύ για να απλώνει την σκιά στο βλέφαρο. Κάποια είτε είναι λίγο πιο φουντωτά που σου δίνουν την δυνατότητα να απλώνεις την σκιά και στην κόγχη είτε πιο λεπτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και για να απλώσουν το κονσίλερ!!!




Το πινέλο αυτό (όπως και το άλλο πινέλο δεξιά στην φωτογραφία) το πήρα από τα H&M. Όπως φαίνεται είναι λίγο πιο φουντωτό κάτι που θα σου επιτρέψει να κάνεις και μία ανάμειξη σκιών.
Χρήση: άπλωμα σκιάς στο βλέφαρο, ανάμειξη σκιών.




Ενώ το πινέλο αυτό είναι πιο λεπτό. Αυτό το πινέλο είναι από την Niobe.
Χρήση: άπλωμα σκιάς στο βλέφαρο, κάτω από το φρύδι, και άπλωμα κονσίλερ.


Σε πάω τώρα σε ένα πιο εξειδικευμένο πινέλο,το οποίο έχει δύο διφορετικές πλευρές, το οποίο και αυτό το έχω πάρει από τα Η&Μ.


                                                    


Η μία είναι το ονομαζόμενο pencil brush, το οποίο είναι είτε για να απλώνεις την σκιά στην κόγχη με πιο πολύ λεπτομέρεια και έντονο αποτέλεσμα, να δημιουργείς γωνία στο βλέφαρο, να σβήνεις το μολύβι ή την σκιά ή να απλώνεις σκιά στο κάτω βλέφαρο. Γενικά είναι ένα πινέλο για να κάνεις smokey μακιγιάζ.




Η άλλη πλευρά είναι ένα γωνιακό λεπτό πινέλο. Τα πινέλα αυτού του είδους είναι βασικά για να απλώνεις eyeliner. Χρησιμοποιούνται επίσης και για να γεμίσεις τα φρύδια σου!




Εγώ θα σου πω όμως και μια άλλη χρήση του! Συνήθως εμένα μου αρέσει να απλώνω με αυτό το πινέλο σκιές στο κάτω βλέφαρο, σύριζα στις βλεφαρίδες για ένα πιο ήρεμο αποτέλεσμα, όχι τόσο έντονο και  smokey όπως γίνεται με το pencil πινέλο.


Τώρα θα σε πάω σε ένα είδος πινέλου που άμα το έχεις στο νεσεσέρ σου, σου υπόσχομαι ότι θα κάνεις θαύματα με αυτό! Είναι τα πινέλα ανάμειξης ή αλλιώς blending brushes!!! 




Με τα πινέλα αυτά μπορείς να απλώνεις τις σκιές σου στην κόγχη, να ανακατεύεις τις σκιές σου, να δημιουργείς γωνίες, αλλά και για να πετύχεις από το πιο απλό και καθημερινό μακιγιάζ μέχρι το πιο smokey!!! Η εμφάνισή τους ποικίλει, άλλα είναι πιο φουντωτά, άλλα πιο κoντά και λίγο πιο πλατιά όπως το 217 της MAC, και άλλα λιγότερο φουντωτά για να μπορούμε να κάνουμε καλύτερη ανάμειξη στην κόγχη του ματιού. Το πινέλο αριστερά στην φωτογραφία είναι από την Essence και το άλλο είναι από την Bdellium Tools το 785 Tapered Blending.


Άλλα πινέλα που χρησιμοποιούνται συχνά και μπορούμε να πούμε ότι είναι και πολυχρηστικά, είναι τα πινέλα για λεπτομέρειες.




Με τα πινέλα αυτά απλώνουμε σκιές στην εσωτερική γωνία των ματιών ή ακόμα και στο κάτω βλέφαρο. Βάζουμε κραγιόν με περισσότερη λεπτομέρεια στα χείλη, αλλά μπορούμε και να απλώσουμε κονσίλερ τοπικά σε κάποιες ατέλειες που μπορεί να έχουμε.


Πάμε τώρα στα πινέλα για το πρόσωπο. Τα βασικά πινέλα που χρησιμοποιούνται για το πρόσωπο είναι αυτά του ρούζ. Είναι φουντωτά, όχι όμως τόσο πολύ, αλλά όσο χρειάζεται για να "αγκαλιάζουν" τα ζυγωματικά σου όταν απλώνεις ρουζ.




Επίσης και τα πινέλα αυτά μπορούμε να τα βρούμε και σε άλλες μορφές. Μια μορφή που εμένα προσωπικά με έχει βολέψει υπερβολικά, είναι τα Retractable πινέλα, δηλαδή τα πινέλα που έχουν καπάκι και μαζεύουν μέσα σε αυτό. ώστε να μην έρχονται σε επαφή με το περιβάλλον και είναι βολικά γιατί μπορείς να τα μεταφέρεις και μέσα στην τσάντα σου.


Ένα άλλο πινέλο για το πρόσωπο που υπάρχει, είναι αυτό που απλώνουμε την βάση μας. Επίσης υπάρχουν πολλές μορφές. 




Μία από αυτές είναι τα πλακέ πινέλα που με αυτά εκτός από την βάση μας μπορούμε να απλώσουμε και το κονσίλερ.


Ένα άλλο πινέλο που χρησιμοποιείται συχνά είναι αυτό για την πούδρα! Τα πινέλα για την πούδρα είναι πιο φουντωτά από τα πινέλα για το ρούζ, καθώς χρησιμοποιούνται για μεγαλύτερες περιοχές του προσώπου.






Μπορείς τα πινέλα πούδρας να τα χρησιμοποιήσεις και για να απλώσεις bronzer ή οτιδήποτε άλλο προϊόν για το πρόσωπο που είναι  σε μορφή σκόνης! Το συγκεκριμένο πινέλο της φωτογραφίας είναι της μορφής kabouki, που είναι πιο πυκνά και φουντωτά πινέλα σε σχέση με τα υπόλοιπα.


Το τελευταίο πινέλο που έχω να σου δείξω, είναι αυτό σε μορφή "βεντάλιας".




Τα πινέλα αυτά χρησιμοποιούνται βασικά για να καθαρίζουμε την περιοχή κάτω από τα μάτια, όταν μετά το μακιγιάζ έχουν πέσει σκιές. Αλλά κάποιες άλλες χρήσεις του είναι: να απλώνεις highlighter στα ζυγωματικά σου και στην μύτη, να κάνεις contouring (κοψίματα) στα ζυγωματικά και στα πλαϊνά της μύτης, αλλά μπορείς με κάποιο άλλο πινέλο αυτού του είδους που θα είναι πιο φουντωτό (όχι όπως το δικό μου), να απλώσεις ακόμα και ρούζ!!! Για το συγκεκριμένο πινέλο έχω μιλήσει σε προηγούμενο πόστ.


Αυτά ήταν τα βασικά πινέλα που είχα να σου δείξω! Αν τώρα είσαι πρωτάρα και το μόνο πινέλο που έχεις είναι για το ρουζ και σκέφτεσαι να αρχίσεις να εφοδιάζεσαι με κάποια, έχω να σου πω ότι δεν είναι ανάγκη να αγοράσεις πολλά πινέλα. Αυτά που σου προτείνω για να ξεκινήσεις είναι: ένα φουντωτό πλατύ πινέλο σκιάς που θα μπορείς να κάνεις και ανάμειξη με αυτό, και ένα πινέλο για πούδρα! Πίστεψε με δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω! Σιγά σιγά όσο οι δεξιότητές σου στο μακιγιάζ θα γίνονται καλύτερες, τότε να προμηθευτείς και με άλλα.


Αυτό ήταν και το σημερινό πόστ!
Αλήθεια εσύ ποιά άλλα πινέλα έχεις στην συλλογή σου και ποιά προτείνεις για τις αρχάριες?

Σας φιλώ μέχρι την επόμενη φορά!!!!!!
Kisses!!!!














0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 

Nickole's World Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos