Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Λιπαρό Δέρμα - Τρόποι Αντιμετώπισης

Αναρτήθηκε από Unknown στις 11/13/2015 07:26:00 μ.μ.

Γειά σας ομορφιές μου! Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για ένα θέμα το οποίο εμένα προσωπικά με έχει απασχολήσει πολύ και σίγουρα πολλές άλλες κοπέλες έχουν το ίδιο θέμα! Είναι η αντιμετώπιση του λιπαρού δέρματος!
Αλλά για να γράψω αυτό το πόστ ήθελα να κάνω πρώτα μια πολύ καλή έρευνα και να μην βασιστώ μόνο στην προσωπική μου εμπειρία. Δεν θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα προϊόντα γιατί το κάθε δέρμα έχει διαφορετικές ανάγκες σε σχέση με το δικό μου, οπότε θα σας μιλήσω μόνο για τους τρόπους αντιμετώπισης.

Για να ξεκινήσουμε, το λιπαρό δέρμα οφείλεται σε διάφορους παράγοντες! Κάποιοι από αυτούς είναι η κληρονομικότητα, η διατροφή, ορμονικές διαταραχές, ή ακόμα και η χρήση λάθος καλλυντικών ή κάποιας κρέμας!
Η λιπαρότητα που εκκρίνει το δέρμα είναι το φυσικό ενυδατικό της επιδερμίδας αλλά σε πλεονάζουσα ποσότητα. Αν δεν αντιμετωπιστεί αυτή η έκκριση της λιπαρότητας οδηγεί στην εμφάνιση σπυριών γιατί φράζουν οι πόροι του δέρματος.

  • Ο πρώτος τρόπος να την αντιμετωπίσουμε είναι ο σωστός καθαρισμός του προσώπου. Χρησιμοποιούμε πάντα προϊόντα που απευθύνονται σε λιπαρά δέρματα, τα οποία δεν περιέχουν έλαια, συνήθως αναγράφουν oil-free, και σε περίπτωση που έχουμε και σπυράκια καλό είναι αυτό το προϊόν να κάνει και μία αντιμετώπιση σε σπυράκια/πόρους. Πλένουμε το πρόσωπο 1 έως 2 φορές την ημέρα! Προσοχή! Πολύ κάνουν το λάθος να πλένουν το πρόσωπό τους παραπάνω από 2 φορές. Αυτό είναι λάθος γιατί τα έλαια που παράγει το δέρμα μας είναι απαραίτητα για αυτό, και αν κάνουμε υπερβολές στον καθαρισμό το δέρμα θα αρχίσει να παράγει περισσότερη λιπαρότητα γαι να την αναπληρώσει. Το καθαριστικό προσώπου καλύτερα είναι να είναι σε μορφή τζέλ, καθώς είναι πιο ελαφριά από τους αφρούς.

  • Κάνουμε απολέπιση το πολύ 1 φορά την εβδομάδα χωρίς να τρίβουμε όμως με πίεση το πρόσωπο. Οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές και κυκλικές για να μην ερεθίσουμε το δέρμα και τυχόν σπυράκια. Μετά την απολέπιση χρησιμοποιούμε μία λοσιόν με αντισυπτικές ιδιότητες, η οποία όμως καλό είναι να μην έχει σαν βάση το οινόπνευμα.

  • Η ενυδατική που χρησιμοποιούμε πρέπει να είναι ελαφριά και καλύτερα σε μορφή τζέλ. Αν υπάρχει πρόβλημα και με σπυράκια καλύτερα είναι η κρέμα να έχει και ιδιότητες αντιμετώπισής τους. Να επισημάνω ότι κάποιες κρέμες που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση σπυριών και ειδικά της ακμής, είναι ευαίσθητες στο φώς του ήλιου. Οπότε αυτές οι κρέμες πρέπει να χρησιμοποιούνται απόγευμα και βράδυ και το πρωί να ξεπλένονται.

  • Καλό είναι 1 φορά τον μήνα να κάνουμε και μία μάσκα με πράσινη άργιλο καθώς βοηθάει πολύ στην έκκριση της λιπαρότητας.

  • Ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης που πολλές φορές δεν δίνουμε σημασία, είναι η διατροφή μας. Καλό είναι να αποφεύγονται όσο αυτό είναι δυνατό οι λιπαρές τροφές, η ζάχαρη και τα γαλακτοκομικά. Αντίθετα η διατροφή πρέπει να είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και να πίνουμε πολύ νερό.

  • Να αποφεύγουμε να ακουμπάμε το πρόσωπο με τα χέρια μας ή να πειράζουμε τα σπυράκια και τους πόρους, και πριν πλύνουμε το πρόσωπό μας να πλένουμε πρώτα τα χέρια μας!

  • Να αποφεύγουμε όσο γίνεται το βαρύ μακιγιάζ και να προτιμάμε προϊόντα που είναι oil-free και με ματ αποτέλεσμα. Ακόμα και η αντηλιακή κρέμα προσώπου πρέπει να είναι oil-free, γιατί συνήθως τα αντηλιακά έχουν πιο βαριά σύνθεση και κλείνουν τους πόρους του δέρματος.
Αυτοί είναι γενικά οι βασικοί κανόνες ώστε να διατηρούμε όσο γίνεται το λιπαρό πρόσωπο υγιές και καθαρό. Καλό είναι πάντα να επισκεπτόμαστε ένα δερματολόγο γιατί σίγουρα το κάθε πρόσωπο έχει τις δικές του ανάγκες.

Ελπίζω να σας άρεσε το πόστ και να το βρήκατε αρκετά βοηθητικό όσες είστε παθούσες σαν εμένα!
Αλλά μην ξεχνάτε και κάτι ευχάριστο...λένε ότι το λιπαρό δέρμα αργεί να γεράσει σε σχέση με ένα ξηρό ή μικτό!!!


Θα χαρώ πολύ να δώ στα σχόλια τρόπους αντιμετώπισης που μπορεί να έχετε ανακαλύψει ή κάποια προϊόντα ή και σπιτικές συνταγές που σας βοήθησαν αρκετά!!!

Τα λέμε στο επόμενο πόστ!
Μέχρι τότε να είστε καλά και πάντα όμορφες!
Φιλάκια!!!



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 

Nickole's World Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos