Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Contour & Highlight

Αναρτήθηκε από Unknown στις 7/11/2015 12:09:00 π.μ.




Γειά σας και πάλι!!! Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα trend στο μακιγιάζ που επικρατεί τον τελευταίο χρόνο περίπου, και δεν είναι άλλο από το contouring, τα "κοψίματα" ή φωτοσκιάσεις όπως λέμε!
Παρακάτω θα σας δείξω την βασική τεχνική που χρησιμοποιείται για όλα τα σχήματα προσώπων.


Ξεκινώντας πρέπει πάντα να εντοπίσουμε τα ζυγωματικά μας (το κόκαλο στα μάγουλά μας δηλαδή). Ένας τρόπος είναι ρουφώντας λίγο τα μάγουλά μας ή αλλιώς κάνοντας την έκφραση "duckface". Αν πάλι δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τα ζυγωματικά μας, κάνουμε την επόμενη κίνηση:



Βάζουμε δηλαδή το πινέλο που θα χρησιμοποιήσουμε να ακουμπάει η λαβή του στην άκρη του αφτιού μας και να προεκτείνεται προς την άκρη του στόματος μας, σε λοξή θέση. Φανταστείται ότι είναι σαν να κρατάτε ένα τηλέφωνο. Μπορείται να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο για ρουζ, αρκεί να μην είναι πολύ φουντωτό, ή ένα πινέλο που είναι ειδικά σχεδιασμένο για κοψίματα.

Αφού καταφέρουμε να βρούμε τα ζυγωματικά μας παίρνουμε, κατά προτίμηση πάντα, ένα ματ bronzer ή αλλιώς αν έχετε ήδη κάποια παλέτα που υπάρχει στο εμπόριο για contouring, οι οποίες περιέχουν συνήθως το σκούρο καφέ χρώμα και ένα highlighter, ή αλλιώς ένα μπρονζέ-καφέ ρουζ ή σκούρη πούδρα, και κάνετε πρώτα μία γραμμή με το πινέλο πάνω στα ζυγωματικά, όπως φαίνεται στην φωτό (τα δικά μου ζυγωματικά είναι περίπου στην μέση του αφτιού μου) .



Στην συνέχεια σβήνουμε με κυκλικές κινήσεις. Προσοχή όμως!!! Δεν θέλουμε να το εφαρμόσουμε όπως ένα ρουζ. Πρέπει να περιορίζεται πάνω στα ζυγωματικά όπως είναι στην επόμενη φωτό.



Στην συνέχεια απλώνουμε το χρώμα μας στους κροτάφους και περιμετρικά στο μέτωπο στις ρίζες των μαλλιών. Αν κάποιος έχει μικρό μέτωπο καλό είναι να αποφύγει να βάλει χρώμα περιμετρικά του μετώπου γιατί θα δείχνει ακόμα πιο μικρό.





Μετά βάζουμε και λίγο στα πλαϊνά του πηγουνιού. Να έχετε στο μυαλό σας κάτι πολύ βασικό. Ότι βάζοντας σε αυτά τα σημεία που σας ανέφερα, δηλαδή μέτωπο-κροτάφους-ζυγωματικά-πηγούνι, σχηματίζεται νοερά ο αριθμός 3 ή το γράμμα "ε" άμα θέλετε.



Οπότε και να ξεχάσετε ακριβώς τον τρόπο, το μόνο που θα έχετε να θυμάστε είναι αυτό το τρικ.
Ένα προεραιτικό βήμα είναι  η σκίαση στην μύτη μας.


Η σκίαση στην μύτη γίνεται με τον εξής τρόπο: απλώνουμε με ένα πινέλο στα πλαϊνά της μύτης και συνήθως στα σημεία που μπορεί το κόκαλο να είναι πιο παχύ. και σβήνουμε απαλά.

Συνέχεια έχει η γυαλάδα! Τα συνηθισμένα σημεία που εφαρμόζουμε το highlighter είναι ψηλά στο μάγουλο, δηλαδή στην περιοχή ανάμεσα στα μάτια και το μάγουλο,


και το επόμενο σημείο είναι στο κέντρο του μετώπου,


Προεραιτικό είναι και η εφαρμογή στο κόκαλο της μύτης, καθώς είναι καλύτερα να αποφεύγεται όταν κάποια μύτη έχει έντονο κόκαλο, γιατί θα το αναδείξει πιο πολύ.

Παρακάτω σας έχω και δύο φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται η διαφορά στις δύο πλευρές του προσώπου μου, η μία χωρίς και η άλλη με κοψίματα.



Νομίζω ότι η διαφορά είναι μεγάλη!!!!

Θέλω να σας αναφέρω και κάποια tip που πρέπει να ακολουθούν πρόσωπα διαφορετικού σχήματος!
Στα πιο μακρόστενα πρόσωπα το κόψιμο στα ζυγωματικά πρέπει να έχει πιο οριζόντια κλίση παρά λοξή, γιατί αλλιώς θα φανούν ακόμα πιο μακρόστενα.
Ακόμα όσοι έχουν πιο έντονο-μυτερό πηγούνι πρέπει να κάνουν σκίαση στην άκρη του πηγουνιού.


Αυτά από εμένα!!!
Ελπίζω να σας άρεσε το θεματάκι μου και να ήταν όσο το δυνατό κατατοπιστικό.
Όποια απορία έχετε ή θέλετε να ρωτήσετε κάτι, θα χαρώ να το δω στα σχόλια!!!

Τα λέμε στην επόμενη ανάρτηση!!!
Μέχρι τότε...Φιλιά πολλά!!!






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 

Nickole's World Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos